Help, wat doe ik met mijn moeder tijdens de vakantie?

Bijna is het zover…..de zomervakantie komt eraan! Vakantie geboekt, hond onder gebracht, iemand die de post regelt en de planten water geeft.

Maar dan ineens bedenkt u zich….hoe moet dat nu met mijn moeder?

Mantelzorg taken

U gaat elke week boodschappen doen met uw moeder. En haar ogen gaan al stralen op het moment dat u binnen stapt. Het is niet alleen het boodschappen doen. Het is de gezelligheid, de aandacht, het samen zijn.

En nu gaat u op vakantie. En dat weet zij ook. Ze gunt het u ook want ze vindt altijd dat u te hard werkt en dat u het veel te druk heeft. Natuurlijk ook met haar. Maar ze mist u al op het moment dat u vertelt dat uw vakantie geboekt is. Hoe redt zij het zonder u? En wees eerlijk, u bent ook onvervangbaar als haar kind.

Zinvolle dagbesteding

Hoe fijn zou het zijn als u zou weten dat iemand bij haar langs gaat? Die iets met haar onderneemt? Sterker nog, hoe fijn zou u het vinden als er elke week iemand bij haar langs komt? Of u nu wel of niet op vakantie bent. Want uw moeder is misschien best vaak thuis en onderneemt steeds minder. Ze was vroeger een heel actieve vrouw en stond voor iedereen klaar.

Hoe fijn zou het zijn als zij weer activiteiten zou ondernemen die haar blij maken? Die haar het gevoel geven er toe te doen?

Misschien heeft u wel al een keer geprobeerd een vrijwilliger te regelen maar was dat geen succes. Niet omdat het geen aardig iemand was. Maar omdat uw moeder soms een andere manier van ondersteuning nodig heeft. Een andere manier van benaderen. En dat kan best moeilijk zijn voor een vrijwilliger.

Stel dat u iemand zou kunnen inhuren? Die weet hoe zij met uw moeder om kan gaan en ook nog weet haar te motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Zou u willen weten hoe u dit moet aanpakken? Neem gerust contact met mij op.

Louise de Wijk * 06 1156 5067 * www.happyatheart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *