Help, wat doe ik met mijn moeder tijdens de vakantie? deel 2

sand-289225_960_720Vakantie…..bijna is het zover. Wat een heerlijk vooruitzicht. Maar ook, wat een geregel! Er komt eigenlijk nog een hoop bij kijken. Behalve iets vinden waar ieder gezinslid blij van wordt en wat ook nog betaalbaar is. Is er ook nog al het werk vooraf. Van paspoorten tot zonnebrand. Als alles uiteindelijk in de koffers past, bent u een gelukkig mens.

Mantelzorger

Maar zover is het nog niet. U zorgt namelijk ook nog voor uw moeder. Zij heeft een dementie. Zij woont nog zelfstandig thuis. Er komt dagelijks thuiszorg en zij gaat ook 2 dagen per week naar de club. Maar u maakt zich toch zorgen. Want zij belt u geregeld als zij iets niet meer weet. Of iets niet kan vinden. Ook in de avond en soms in de nacht. U wordt steeds meer haar rode draad in haar leven. En u bent dan even niet in de buurt om haar te kalmeren.

Logeren

Weet u dat er ook mogelijkheden zijn voor logeren? Zowel via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (gemeente) als via de Wet Langdurige Zorg is het mogelijk om iemand tijdelijk in een zorginstelling te laten logeren. Dan is er altijd iemand in de buurt. En krijgt zij de zorg die zij nodig heeft. Daar komt ook heel wat bij kijken, net als bij het regelen van uw eigen vakantie.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op.

Louise de Wijk * 06 1156 5067 * www.happyatheart.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *